Meggyes joghurttorta

Kezdődik a meggy szezon, ezért egy meggyes joghurttorta receptjével készültem. Viszonylag gyorsan elkészíthető, és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Akár szülinapi tortaként is elkészíthetjük, nálunk az idén ez volt a férjem szülinapi tortája 🙂

Ami szükséges:

A piskótához: 3 tojás, 3 evőkanál stevia, 1 evőkanál olaj, 1 csomag sütőpor, 1 kanál kakaó, 30 gramm liszt.

A krémhez: 2 csomag vaníliás vqgy tejszínes puding ( ki melyiket szereti jobban), 700 ml 1,5%-os tej, 3 evőkanál stevia, 1/2 rúd vanília, 300 gramm 1,5%-os joghurt.

300 gramm magozott meggy.

Elkészítés: Először a pudingokat csomómentesre keverjük 1 dl hideg tejjel, a többit a tűzhelyre tesszük, majd ha forrni kezd hozzáadjuk az elkevert pudingot, s pár perc alatt, folyamatos keverés mellett megfőzzük. Kicsit hülni hagyjuk (hogy langyos legyen) ezután belekeverjük a joghurtot, steviát és vaníliát.

Ezalatt a tepsi aljába egy rétegbe rakjuk a meggyet, s a 3 tojásból egy kakaós piskótát készítünk.

Már csak a krémet kell a meggyre önteni, erre pedig a piskóta tésztáját, s mehet is a sütőbe kb. 30 percre.  Így mikor kivesszük alul lesz a piskóta, felül pedig a pirosló meggy 🙂

Enertgiatartalom:  1032 kcal, amelyből szénhidrát 115 gramm, zsír 29 gramm, fehérje 54 gramm.

Nekem 12, a képen látható szelet jött ki, így egy adag energiatartalma: 86 kcal, amelyből szénhidrát 9,6 gramm, zsír 2,4 gramm, fehérje 4,5 gramm.

Megéri kipróbálni!

Szép napot,
Dr. Máté Beáta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.